30 Augusti.

Ursäkta dålig uppdatering. Det är många bollar i luften just nu och tusen tankar snurrar i huvudet. Men för det blir självklart inte min lilla ögonsten bortglömd, bara bloggen. :-) Hur som helst har vi återigen idag varit ute med Curre och Matilda.
 
 
 
 
Jag lyckades filma Svea när vi träffade Curre och Matilda idag.
 
 
 
 

27 Augusti.

Idag hade vi premiär för spårkursen. Jag måste tyvärr återigen komma med en dålig ursäkt till att det gick åt skogen. En bit bort fanns det en skjutbana som användes flitigt under kurstarten. Svea började helt plötsligt skaka, flämta som en tok och pressade in svansen mellan benen, troligtvis på grund av skotten. Hon har på senare tid blivit rädd och stressad av skott och smällare. Jag försökte få henne på andra tankar och försökte få henne att spåra leverpastej istället för att lyssna på skotten men det gick verkligen inte. Vi fick åka hem med svansen mellan benen.
 
Tidigare idag träffade vi Curre.
 
 
 
 
 

26 Augusti.

Idag har vi återigen varit på promenad med Matilda och Curre. Det blev en promenad till den stora hundrastgården för lite bus och passivitetsträning. Förutom det har jag varit iväg med Sofia och kollat på dom nya eleverna för i år på högskolan som kilas in i form av nästan två veckors n0llning. För exakt ett år sedan var det jag som nollades och som stod där och skrek, fjäskade, tävlade och drack. Det känns sjukt långt borta nu vilket det också är. Nu har jag som jag skrivit tidigare hoppat av efter ett år på högskolan eftersom jag verkligen insett att det är just hundar jag vill jobba med i framtiden.

Promenad med Curre och Matilda.

På kvällspromenaden fick Svea äntligen träffa Curre igen. Curre bor stundtals i Mockfjärd och stundtals i Gävle. Dom har inte träffats på hela sommaren tror jag och jag törs påstå att Curre är Sveas stora idol. Hon älskar verkligen den hunden. Men det är klart, han är den snällaste, mest väluppfostrade och överlägset finaste schäfer jag någonsin träffat. Vanligtvis tycker jag inte att Schäfrar är något speciellt. Det är fina hundar men inte mer än så. Curre är nog en av dom finaste hundar som jag någonsin träffat! Sen att han har ett underbart temperament, tålmodighet och en trevlig matte gör såklart honom ännu bättre. Jaja, nog snackat om honom, här kommer bilder!
 

Efter allt spring blev hundarna trötta...

Back in business

Nu har vi kommit hem till Gävle igen. Med 50-55 minuters försening rullade tåget in på stationen. Det går inte riktigt att beskriva hur skönt det är att komma hem till sin egen lägenhet när man varit borta ett tag. För en vecka sedan åkte jag ner till sthlm. Det har varit härliga dagar i sthlm där jag hunnit umgås med kompisar, alla våra fyra familjer och varit på konsert och sett Kent, Winnerbäck och Robyn. Svea har hunnit skrämma oss med att smälla i sig choklad (För dom som inte vet det så är choklad livsfarligt för hundar!), hon har hunnit med att gräva upp rå potatis ur Tommys pappa Peters land. När vi kom hem från konserten igår såg hon ut som en ballong för att hon var så uppsvälld. Lyckligtvis gick natten bra och idag är svullnaden nästan helt borta och ibland kommer det en härlig (läs fruktansvärd) doft från henne. Men i övrigt mår hon bra. För det mesta sköter hon sig och jag blir lika överraskad varje gång folk kommer fram och vill hälsa på Svea för att hon är så fin. Det är väldigt sällan numera som vi stöter på negativa fördomar. Riktigt kul!
 

Vi gick ner till brukshundsklubben i Tyresö och provade på lite hinder som stod ute. Precis som förra gången flög Svea igenom hindrena med sån sjuk lycka. Älskar att se henne så glad!

23 augusti

Den här sthlmsresan börjar lida mot sitt slut. Ikväll blir det konsert för mig och Tommy. Kent, Winnerbäck och Robyn är det som uppträder på tele2arena. Vi planerar att åka hem imorgon så vi får en dag hemma innan T börjar skolan. Då lovar jag er bilder från veckan som gått!

Stockholm

Det är dåligt med uppdatering nu men jag befinner mig i Sthlm utan dator. Systemkameran är självklart med så ni kommer få se bilder till helgen. =) Jag är ännu inte frisk vilket är värdelöst. Natten till idag blev det knappt någon sömn och T fick lägga sig på soffan för att slippa höra mig hosta. Hatar förkylningar! Idag har jag även haft lite feber. Säkert för att jag for iväg en sväng till Farsta centrum igår istället för att ligga hemma och vila.. Som sagt kommer uppdateringen vara dålig dom här dagarna men till helgen lovar jag bättring!

Godmorgon!

Idag kommer T till sthlm. Underbart! Jag mår något bättre och om några timmar ska jag träffa min älskade barndomsvän och granne här i Huddinge, Mikaela. Knäppte några bilder på Svea tidigare i morse. Hon har så sjukt mycket energi nu den där lilla fyrbenta. Min ork är inte som den ska vilket känns rätt så jobbigt. Att inte kunna ge Svea de hon behöver gör att samvetet lider. Tur att pappa kan ta Svea på morgonpromenad och tur att Tommy kommer till Stockholm idag! Hur som helst, den översta bilden är från igår kväll, därav den dåliga kvalitéen utan blixt.

18 Augusti.


Idag har jag legat däckad i soffan fram till klockan halv fyra då jag blev upphämtad av pappa och Lena. Det verkligen märks på Svea att hon kommit i kläm nu när först T varit sjukt och nu jag. När vi kom till Stockholm nu drog S några repor över tomterna och tokade sig ordentligt. Egentligen borde jag vara tokig på henne men jag kan inte säga att det är hennes fel. Klart som tusan man blir sprallig av att nästan bara ligga i soffan en halv vecka när man är fullt frisk.
 

Sjukling.

"Matte, när kommer husse hem?"
 
För mig har det varit jobb några timmar idag. Halsen känns sönderriven och jag ligger för närvarande i soffan och hoppas på att en förkylning bryter ut snart för det gör så sjukt ont! T har åkt iväg för att hjälpa sin syster att flytta och honom möter jag upp i sthlm på Måndag. Jag vet, vi flänger fram och tillbaka men det är så livet fungerar när man har familj och vänner i en annan stad. Nu ska jag nog göra i ordning något gott till mig själv och sätta på sista säsongen av One tree hill med Svea sovandes på mina fötter.
 

Pilatesträning för hundar!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är inte bara människor som har nytta av en pilatesboll. I våras, efter att Svea hoppat på tre ben till och från under hela vintern, röntgas, ätit antiinflammatoriskt och vi lagt ut massa pengar på veterinkostnader fick vi träffa en sjukgymnast. Hon gav oss svaret att Svea var överrörlig i kombination med dålig bålstyrka. Vi fick i hemläxa att träna upp bålen. Hur sjutton gör man det på sin hund? En övning är att lyfta upp en framtass och motsatt baktass. Jag kallar den för plankan. Då tvingas S spänna magen för att hitta balansen. En annan grej sjukgymnasten rekommendera oss var att köpa en pilatesboll. Pilatesträningen har blivit en rolig grej för mig och Svea och hon älskar att få hoppa upp på bollen. Dom små musklerna som är svåra att komma åt jobbar för fullt medan förtroendet stärks mellan mig och Svea. Även friska hundar mår bra av att stärka dom små musklerna och stärka bandet till husse eller matte. Jag kan starkt rekommendera pilatesträning för hundar!
 
"plankan"
Pilates
 
 

15 Augusti.

Dåligt bloggande senaste dagarna beror på jobb. Jag har jobbat tis-ons på Intersport och är ledig idag men jobbar igen imorgon. Japp allvaret sätter halvt igång nu. Fast nästa vecka är det lugnt igen för då drar jag och T till sthlm en vecka. Ska bli grymt att vara där lite längre så vi hinner med att träffa vänner och familj ordentligt. Medan jag jobbar har T passat på att dra på sig en rejäl förkylning med feber vilket har lett till att Svea fått anpassa sig till Tommys tempo och ork. Fullt förståeligt att man inte orkar med att aktivera lilla S så mycket som man gör när man är frisk. Våran underbara hund har känt att Tommy varit dålig och accepterat läget. Jag tycker att det är så sjukt häftigt att Svea känner hur dåligt vi mår ibland! Hur hon anpassar sig efter oss. Idag är T piggare och jag har som sagt varit ledig. Svea var inte sen med att påpeka att vi minsann inte bara ska sitta hemma en dag till! Till exempel började hon gräva i jordpåsen för att få vår uppmärksamhet vilket hon ALDRIG gjort tidigare. Men vad gör man inte för att få mattes och husses uppmärksamhet? ;) Nu håller jag tummar och tår för att mitt halsonda och huvud som spökar idag inte blir värre utan går bort med lite sömn i natt.
 
 

Svea och Gegga som också bor här på Brynäs är från samma uppfödare. =) Bilderna är från dagens promenader.

 

Inlineskväll med mina fina!

Idag har jag fått reda på något stort. Om det blir som det verkar nu kommer en stor förändring ske inom en snar framtid. Innan allt är helt klappat och klart vill jag inte avslöja för mycket. För att förhindra att folk drar allt för stora slutsaster kan jag säga att det inte är någon bebis på gång eller något sånt. Men som sagt, en förändring är på gång! Känns både spännande och lite jobbigt.
 
Jag och T tog en inlinestur med Svea nu på kvällen. Hon ser så sjukt lycklig ut när hon får springa av sig!

11 Augusti.

Vädret har verkligen visat en av sina tråkigaste sidor idag. Här i Gävle har det regnat och åskat i flera timmar. När det varit uppehåll har jag passat på att kila ut med Svea men hon har gått runt med svansen mellan benen, lite halvstressad och bara velat gå in igen. Jag tror att hon kände att åskan hängde i luften. Eller också hörde hon att det mullrade även fast inte jag gjorde det. Hon är annars inte rädd för åskan men något skeptisk. Vi har myst i soffan hela dagen men jag blir helt knäpp av att bara sitta ner hela tiden. Svea behöver också lite stimulans så vi tränade lite balans samt att hon ska gå och sätta sig på en bok. Till en början trodde Svea att hon endast skulle ställa framtassarna på boken men tillslut förstod hon att hon skulle gå och sätta sig på boken. Hon är så duktig, min lilla stjärna. =)

Sitta ner på en liten pall är faktiskt inte helt lätt! Sen att göra high five samtidigt gör det inte lättare!
 
 

Bitter..


"Jag är trött på moln och regn nu matte."  

Inlinestur såhär på kvällskvisten.

Kvällens aktivitet bestod av inlinesåkning tillsammans med min fina och min fyrbenta. Svea har varit väldigt pigg idag så hon behövde verkligen springa av sig! Hon sköter sig så fantastiskt bra när vi åker inlines med henne. Hundar som hon vanligtvis drar mot (som hon känner och brukar få hälsa på) viftar hon lite på svansen mot medan hon springer förbi. Jag tror att hon känner att hon arbetar. Riktigt kul! Bjuder på en halvtaskig ihopklippt video och fin bild. Nästa gång ska jag ta med mig systemkameran! Vi hann precis in innan regnet. Nu blir det snart lite lördagsmys framför Johan Falk!
 

1 år & 8 månader.


Tänk att sommaren börjar lida mot sitt slut. Semestrarna är slut för många och allvaret sätter snart igång även för mig. Jag och lilla S har farit runt på olika platser i Sverige medan T varit hemma och slitit på Willys. Det har blivit mycket miljöträning för lilla fröken S med tanke på alla tåg- och bussresor, vistelser i folkmassor på Stockholms centralstation och tunnelbanor, bad vid fina stränder bland barn, hundar och uppblåsbara djur. Det känns som att hon nu i slutet av sommaren tar mycket med ro. Men å andra sidan är hon 1 år och 8 månader idag! Tänk att hon snart är 2 år. Tiden går fort när man har roligt.

Regn.

Snacka om att jag har en sliten hund. Hon ligger fortfarande kvar i sin korg i sovrummet, själv har jag flyttat in till vardagsrummet. Tommy började klockan 7 i morse och när han går upp på mornarna brukar S följa med upp och äta. I morse hände något som inte hänt sen hon var liten, hon låg kvar och sov i sin korg. Hon har alltså inte ätit frulle än. Det dåliga vädret har säkerligen någonting med saken att göra. Vi får väl se hur länge hon kan hålla sig innan hon känner att hon måste gå ut.

Igår satt jag och fixade lite med några bilder från Stockholm. Dom passade ganska bra i svart/vitt. =)
 

Agilitylektion nr 2, check!

Dagens agilitykurs blev sådär. Känns som att jag kommer med undanflykter varje gång men så är det inte. I början av kursen var det uppehåll (då dom två första bilderna togs) men sen kände himlen för att släppa ut lite vatten. Svea AVSKYR regn. Jag tror att det är lite rastypiskt. Hon bestämde sig för att sätta sig under ett träd för att skydda sig mot regnet. Jag försökte få igång henne genom, bus, godis, leksaker, men icke. Ingenting gick hem. Hon tog inte ens en blodpuddingsbit som jag försökte trycka in i munnen på henne. Då är det bara att gilla läget, bege sig hemåt och försöka igen nästa gång. Tack Matilda för att du följde med på kursen och gjorde oss sällskap!

Svea fick chansen att testa sin luva på regntäcket. Den uppskattades inte speciellt mycket.. (bild från instagram, därav den dåliga kvalitéen på bilden).

Stockholm del 2.

Både jag och lilla S är väldigt trötta idag. Svea ligger utslagen efter morgonpromenaden och lite bus med Madicken och jag orkar inte göra speciellt mycket idag. När jag gick upp vid 10 låg Svea kvar ett tag men förflyttade sig sedan till soffan och däckade där. Nu laddar vi för agilitykursen ikväll.
 
Jag blir alltid så sjukt trött efter att ha varit och hälsat på i Stockholm eftersom vi åker runt och det blir väldigt intensivt. Jag längtar sååå mycket tills vi flyttar tillbaka och kan åka iväg och bada över dagen med familjen eller gå på allsången en kväll, utan att behöva åka runt. Det är självklart trevligt att träffa våra familjer och mysa med dom men samtidigt kommer vi kunna åka över en kväll och äta middag och sedan åka hem igen.
 
Svea skötte sig väldigt bra i huvudstaden. Vi behöver inte springa efter henne så fort hon går iväg till ett annat rum längre och hon verkar ha blivit mer harmonisk än tidigare. Mindre skäll på minsta ljud (typ inget skäll alls!!) och hon kommer till ro mycket snabbare än tidigare. Hon vet vad man gör när man kommer på bussen eller tunnelbanan, sitter eller ligger ner och väntar på att husse eller matte reser sig. Hon hälsar med stor glädje på folk som vill hälsa på henne i alla olika miljöer. Tidigare har hon varit lite skeptisk när någon kommit fram på tunnelbanan och krupit undan. Vi får förstås inte glömma bort att hon är unghund och det är mycket som rör sig i huvudet på lilltjejen och att hon blir lite nervös i visa situationer är inget konstigt utan det är vårt ansvar att visa henne att det inte är någon fara på taket och det verkar vi ha lyckats göra!
 
Bilder som Tommys syster Stina har tagit och fixat lite med.
Yatzie avskyr att bada. Vi fick henne att gå ner självmant i vattnet den här gången och jag tror att hon insåg att det är ganska skönt att i alla fall bada tassar och mage. =)

Stockholm del 1.

I måndags var jag på Sätrabadet tillsammans med mamma, Edvin, Tommy och Svea. Jag kan verkligen rekommendera det badet för alla hundmänniskor. Längst bort på stranden finns en del där hundar får bada tillsammans med människor. I måndags var det väldigt mycket hundar där och dom allra flesta vovvar var lösa och sprang runt och busade i vattnet med antingen matte och/eller husse eller med en hundkompis. Det är lagom långgrunt vilket betyder att det är människovänligt men även bra för dom hundar som helst bara går runt och svalkar sig, som inte vill simma. Det var riktigt kul med så många hundar och det uppstod inte några slagsmål eller liknande. Hundarna kunde hundspråket och var det någon som var dominant eller äldre visade den mindre dominanta eller unga hunden sig undergiven och sprang därifrån. Självklart är det viktigt att ägarna har uppsikt över sina hundar. Men jag tycker som sagt att det fungerade väldigt bra! S skötte sig kanonbra och Svea och Edvin (min lillebror) lekte för fullt tillsammans i vattnet. Att se dom två har så stort utbyte och glädje av varandra är underbart!
 
Svea simmar ikapp med en rottis och en american bully.
 

Håll ut!

Just nu sitter vi hemma hos Ts mamma i Tyresö. Vi har badat och myst med min familj och idag blir det bad vid Tommys pappa. Imorgon åker vi hem så jag tänkte vänta med att uppdatera mer tills vi kommer hem imorgon. =)

 

Rullsand del 1.

Idag har jag och lilla S varit på stranden nästan hela dagen tillsammans med Michaela, hennes kille och Madicken. Svea skötte sig faktiskt riktigt bra på stranden. Hon är inte van vid strandbad där det är massor av folk som hoppar runt i vattnet både med och utan uppblåsbara figurer. Idag var tredje gången vi var på ett strandbad där hundar var tillåtna och hon kunde faktiskt ligga ner och ta det lugnt när jag solade. Det känns riktigt skönt att veta att Svea kan hänga med till stranden (som tillåter hundar) utan massa pip, gnäll och stress som det varit tidigare. Övning ger färdighet! =)
 
Svea var kalastrött när vi kom hem och slocknade på två röda. Jag passade på att gå ner till gatufesten här i stan tillsammans med Matilda och hennes kille. Det blev lite karusellåk för vår del och nu sitter jag här hemma och smäller i mig melonremmar. Mummmmmmmms!
 

"Stopp och belägg. När vi fått bilderna från Michaela kommer fler bilder upp på bloggen så håll utkik!"

2 Augusti.

Mys på båtbryggan med Matilda och Svea.

Svea fick tillslut lite långtråkigt och försökte få igång mig och Matilda.

"Kom igen, lek med mig då! Sitt inte bara där och prata"

agilitykurslektion 1, check!

Nu är vi hemma, ätit, haft besök av Matilda som ska ta hand om Svea en stund imorgon och slagit oss ner i soffan. Japp, det är sjukt tomt och trist i lägenheten trots att jag har min fyrbenta vän på fötterna. Jag och T har endast varit på Kreta ihop den här sommaren, annars har vi farit runt på olika håll på grund av att vi jobbat olika tider och dagar. Det börjar kännas ordentligt nu och vi har bestämt oss för att jag åker ner med Svea till Stockholm på Söndag efter jobbet och T kommer till sthlm från Gotland på måndagmorgon. Sen ska vi spendera tid tillsammans i sthlm utan måsten och bara njuta av att vara lediga några dagar tillsammans. Tro för guds skull inte nu att jag inte unnar honom den här resan till Gotland. Självklart ska han åka iväg med kompisar om han vill det. =)
 
Jaja, nu till agilitykursen. Vi var nog lite för många i gruppen för att kunna känna efter ordentligt hur det kändes. 8 stycken hundar och en instruktör var nog för mycket. Nästa gång kommer vi vara uppdelade i två grupper vilket förhoppningsvis gör att fler övningar hinns med. Sen var både matte och hund trötta idag eftersom vi åkte från Leksand i eftermiddags och gick sedan runt i Sandviken i 1,5 timme. Dåligt planerat av matte och vi hoppas på bättre planering och fokus nästa vecka. =)


På förmiddagspromenaden öppnade sig himlen.
Syns det att Svea känner sig lite obekväm med att himlen öppnade sig?
Ronja njöt.

Känner mig halv.

Jag och min lilla S sitter på stationen i Sandviken. Himlen öppnade sig precis och agilitykursen börjar om en och en halv timme. Vad gör jag här i så god tid? Ja det undrar jag också! Tyvärr gick det inget annat passande tåg så det fick bli tåget som ankom till Sandviken 15.20. Jag vet inte vad vi ska hitta fram till kursen börjar. Upptäcka Sandviken, typ.. Svea sitter för närvarande och skakar lite lätt. Hon är en väldigt lättfrusent tjej som avskyr regnet. Jag är extremt otaggad på att komma hem till en tom lägenhet ikväll och hade till och med gråten i halsen när jag lämnade Leksand. Det är bara att bita ihop för om jag sänder ut sån energi går nog kursen åt skogen. Nä nu ska jag ta min hund och börja gå. Hörs ikväll!

RSS 2.0