Spontanitet!

Jag och Svea tog en spontanare till Leksand i morse. T åkte till Stockholm idag för att åka vidare till Gotland imorgon. Jag har haft två sjukt sega dagar medan T jobbat så därför bestämde jag mig i morse för att åka till Leksand idag och åka hem imorgon lagom till agilitykursen.
 
 
 

En bild säger mer än tusen ord.


Älskar den här bilden på mina finaste!
 

Tips.

Koncentration på hög nivå. Levergodis på nos och tassar.
 
Idag är det lite sämre väder här i Gävle. Det regnar inte men det hänger i luften. På morgonpromenaden blev det ett stopp i vår lilla rastgård här på Brynäs. Sveas nos gick i hundraåttio och själv kunde jag sitta och ta det lugnt på bänken medan hennes hjärna och nos jobbade för fullt. Ännu ett argument för hundrastgårdar. Det finns så mycket doftar i rastgårdar att det blir hjärngympa för hunden att gå runt och nosa överallt. Men återigen, en hundrastgård ersätter aldrig en promenad.
 
När vi kom in nu har vi tränat hjärnan lite mer. Vi med hund vet förstås att sökövningar är väldigt bra för hundens hjärna och det är ett bra sätt att trötta ut hunden på. För att tvinga hunden till att använda nosen och inte ögonen kan man gömma godis eller vad det nu är i ett mörkt rum. Då är det endast nosen som kan hitta godiset. Jag brukar släcka ner i vår hall där det inte finns nå fönster och gömma godis i och under skor men även enklare ställen som öppna ytor. Nu har jag en död hund i soffan och jag kan själv sätta mig och titta på Mannen som talar med hundar som börjar nu kl. 11.55!
 

Rullsand.

Ikväll var jag och Svea med Matilda och hennes kille till en väldigt fin sandstrand som ligger en bit härifrån. Kan knappt tro att det finns så fina stränder i närheten av Gävle. Det kändes som att vi var på Västkusten. Hur som helst var det mysigt med ett kvällsdopp och Svea simmade glatt med oss när vi skulle doppa oss. Återigen simmade hon efter ett tag fram till mig och krafsade mot mig. Jag tog det som ett tecken på att hon var trött och ville simma upp på land igen. Att springa runt i sanden verkade Svea tycka var underbart. Att gräva i sanden var inte helt fel det heller! Synd att jag varken har bil eller körkort för den stranden var perfekt!
 

En tur till T-udden.

 

Vi har lite att jobba på..

Återträff i Enköping.

Den dåliga uppdateringen beror på att jag, som ni läst, åkte till Stockholm i torsdags och träffade mamma, lillebrorsan och Pär. Det blev bad vid Sätrabadet där det fanns ett hundbad. Vi har aldrig tidigare varit på en riktig strand med S eller vid något speciellt hundbad. Jag tyckte att det var kanon just för att det verkligen var okej för Svea att simma där trots att det var sandstrand plus att det var andra hundar som badade samtidigt. Yes, jag var i paradiset!
 
Igår åkte jag till Enköping med Mimmi och Robin för att ha en liten återträff hemma hos Andreas. Vilka är då dessa människor? Jo mina gamla klasskompisar från gymnasiet. Senast jag träffade Robin och Andreas var nog 3,5 år sedan och Mimmi var hit upp en sväng för ett år sedan men det var sjukt kul att ses. Vi stack iväg och badade. Även gårdagen spenderades vid ett hundvänligt bad där Svea kunde simma runt. Hon simmade för glatta livet men när hon tillslut simmade fram till mig och försökte komma upp i min famn förstod jag att det räckte. Hon var helt enkelt trött. Jag vet att det inte kan vara helt bra att Svea simmar runt i 1 timme nästintill oavbrutet men samtidigt vill hon inget annat än att kasta sig ut i vattnet igen så fort hon är på land. Därför låter jag henne simma så mycket hon vill. Hon borde trots allt simma dit hon bottnar när hon är trött, eller som hon gjorde igår, komma till mig och "be om hjälp."
 
Efter badet blev det grillning hemma hos Andreas, eller ja, hos hans föräldrar som var utsparkade för tillfället. Det var så sjukt skönt ute igår att vi satt ute till halv två-två (?) En mycket lyckad dag igår och idag var det uppstigning vid 8 för att hinna med tåget. Det blev 45 minuters väntan i Stockholm för att byta tåg mot Gävle. Tror ni det var bra miljöträning för lilla S? Perfekt att träna lite eftersom stan var full av liv och rörelse. Vi tog oss även en sväng ut på Vasagatan (i koppel pappa!!). Varmt, mycket folk, väskor, oljud, bilar, ja allt vad Vasagatan har att erbjuda. Nu på eftermiddagen har jag och Tommy spelat lite minigolf och ätit varsin glass. Kvällen fortsätter med fotboll och mat.

Svea sov gott i natt i alla fall..


Men vad gör man inte för sin skatt =)

Svea är med i Härliga hunds tidning för andra gången!

Direkt från tåget

Vi är helt solo här i djurvagnen så jag packade upp Sveas filt ur väskan och la på sätet. Hon älskar verkligen att ligga nära. Ni som tror att det är mitt eget fel att hon är en sån knähund kan tänka om. Staffar verkar ha stort behov av närhet. Många hundar ligger gärna en bit ifrån varandra när dom är tillsammans men staffar ligger helst på varandra. Personligen tycker jag att det är väldigt charmigt och jag älskar att Svea är så närgången =)

Mot stockholm!

Bra kille!

Jag tänkte skryta lite nu, om något som inte har med Svea att göra. Det handlar om min fina pojkvän. Här om dagen när vi var i stan hittade jag och T en pall/bänk på Åhlens. Den stod på en trall med en skyllt, halva reapriset. Jag och T har funderat över om vi skulle köpa en liknande för att förvara Sveas saker och våra grejer i förut men släppt tanken. Här om dagen väcktes den igen och vi bestämde oss för att köpa den och klä om tyget. Ikväll när vi var på stan hittade vi ett tyg som vi gillade och under tjejernas semifinal passade T på att klä om den. Jag blev riktigt nöjd. Vilken karl jag har! =)

Före:

Efter:
 
 
 
 
 
 
 

24 Juli.

På dagens promenad gick vi en sväng till skogen för att öva lite vardagslydnad (hon har tidigare mest fått springa lös som hon vill i skogen med långlina). Efter de blev det en sväng till stora rastgården för att söka lite godis och lite lydnad där också. På hemvägen mötte vi en Rottisvalp (med inslag av schäfer) som var 8 veckor. Alltså det finns nog ingen ras som är så söt som Rottweilervalpar. Alla valpar är söta men Rottweiler tar hem priset tycker jag. Jag smälte direkt och började genast tänka på om Rottweiler kan bli nästa hund vi köper. Dom är ju väldigt fina som vuxna. Tanken försvann snabbt när jag kom på att jag helst inte vill ha en Rottweiler i trotsåldern. Valptiden har sin charm och är otroligt mysig men när dom kommer in i trotset finns det tillfällen då det inte är lika mysigt =). Jag är sjukt nöjd över den hund jag har idag och njuter av att hon kommit ur sin jobbiga tid och nu är en hund!
 
"Det kryllar ju av myror här matte."
"Jag kan inte sitta här längre, dom biter mig i rumpan!"

Min vackra hund! =)

Nya och gamla tricks.

Seg, segare, segast.

Igår vid den här tiden hade jag och T hunnit med både morgonpromenad och frukost samt satt igång att börja storstäda. Idag ligger jag fortfarande i sängen och drar mig medan T har jobbat 4 timmar på Willys. Sen vaknade vi rätt tidigt igår när polisen slog in grannens fönster för att kunna göra en husrannsakan (inte helt otippat) så vi kanske ska tacka polisen för att vi hann "fånga dagen". Igår var som sagt en effektiv dag. Jag och Tommy var nere på stan och shoppade lite och åt middag på Java. Det hanns även med storhandling och 4 promenader med Svea. Idag är jag mindre effektiv. Jag har inte ens lust med en sväng till gymmet. Men det är i alla fall dags att gå upp nu och stoppa i mig lite frukost. =)


Såhär ser Svea ut just nu.

22 Juli.

Matilda och jag gick till stora hundrastgården och tränade lite nu ikväll samt tog lite bilder. =)

Nöjd tjej.

I skrivande stund sitter jag hemma i soffan i Gävle. T har precis åkt iväg och jobbat kväll. En kladdkaka har slängts ihop, det är halvtid i fotbollen och jag har en utmattad hund bredvid mig i soffan. Svea är sjukt trött och kommer förmodligen sova hela kvällen. Det blir en kort promenad med henne efter fotbollen.
 
Jag upplevde att Svea var mycket lugnare och lydigare än vad hon varit tidigare. Hon förstod liksom att hon skulle hålla sig till oss/mig. Kanske beror det på att hon har blivit något äldre men jag tror att det beror på att hon inte fick springa som hon ville. Jag tror och hoppas att hon förstod att det oss hon ska hålla sig till och lyda när vi är ute på tomten. Vi fick även lite utmaningar i form av hundar som gick på vägen. Även detta tycker jag gick bra. Jag hann liksom stoppa henne innan hon började skälla och hon satt istället knäpptyst och tittade på dom. Mycket bra! Jag är nöjd med vårat lilla träningsläger!
 
William, mannen som talar med hundar ;-)
Lite altanbygge
En del av tomten.
Kan ni se vart Svea är någonstans?
Nu när jag är klar med inlägget har Svea bytt plats. Soldyrkaren själv!
 
 

Sköna dagar.

En promenad runt stordamen (6 km) och mys på den snart färdiga altanen är det som har gjorts idag plus lite städning av huset och fika förstås. Imorgon blir det Gyllene Tider inne i Leksand och om drygt en timme kommer Erika och Stefan (bror med flickvän). Det enda som fattas nu är min andra halva.
 
 
 
 

Morgonmys.

God förmiddag!
 
Nu har jag varit ute och försökt aktivera Svea lite i form av att lägga ut ett litet spår som hon klarade galant och även lite sitt, stanna kvar och tricks. Är hon trött? Nja. Hon fick sig ett litet frispel här utanför nyss och försökte få igång mig. Det lilla yrvädret har sjukt med energi när hon är här men sen när vi kommer in och sätter oss för att äta eller liknande däckar hon direkt. Eftersom våran tomt eller gård är så sjukt stor blir Svea extremt vaktig här. Detta har vi fått träna på idag när det gick folk längs vägen. Det gäller att ligga steget före S och säga till henne i precis rätt ögonblick. Som sagt är hon inte såhär annars utan bara när hon är i Leksand eller i den stora hundrastgården. Därför är det svårt att träna bort dom här beteendena hemma. Vi kör helt enkelt fullt ös här! =)

Lilla Smilla vågade sig fram igår, trots en vild och en lugnare hund!

Lite morgonspår.

 

Leksand.

Nu är vi framme i Leksand. Eller ja, det har vi ju varit sen i eftermiddags. Den här visiten är som sagt ett träningsläger för mig och Svea. Tidigare  har vi låtit henne vara ganska fri på gården. Problemet är då att hon skiter fullständigt i oss och det vill jag inte att hon ska göra. Idag blev det koppeltvång hela dagen.
 
I eftermiddags tog jag med mig Svea och Ronja till älven för lite bad. Precis som alltid var det svårt att få upp Svea. Jag lockade upp henne ur vattnet och när jag tog tag i kopplet for hon som ett skott ner i vattnet igen. Strunt samma sa jag till Ronja och fortsatte gå upp för en backe och förbi en kohage. Svea kom springandes efter oss och när jag vände mig om vände sig även Svea om och for iväg ner mot vattnet igen. Där jag stod såg jag inte vattnet men jag stod kvar där i fem minuter för om Svea ser att jag inte kommer efter brukar hon komma tillbaka. Tror ni hon kom tillbaka den här gången? Nej. Jag gick tillslut ner mot vattnet igen. Vad gör S? Jo simmar runt för glatta livet i älven, sneglar lite på mig och simmar vidare. Precis innan jag fick se henne simma runt var jag så sjukt irriterad men precis i det ögonblicket jag såg Svea kunde jag inte låta bli att skratta för mig själv. Hon är så sjukt charmig men har en sån stor vilja! Nästa gång ska jag filma henne så får ni se hur stor vilja hon har och hur mycket hon älskar att bada. /En staffeägare.
 

Mot Leksand!

Bus och mys med Bella och Milo.

Vi är nyss hemkomna från Bella och Milo. Milo och Svea träffades för första gången när Svea endast var 9 veckor gammal. Milo är bara en månad äldre än Svea så han var inte så stor han heller. Dom har alltså känt varandra väldigt länge och vi gick även valpkurs tillsammans med Milo och Bella. Hur som helst blev det en massa bus för hundarna, dom kan verkligen inte låta bli varandra. Jag och Bella satt på hennes härliga balkong och mös. Nu tror jag att vi båda har trötta hundar som inte kommer göra mycket väsen av sig ikväll =)

Ser ni allt hår på golvet? Det är Sveas hår. Helt sjukt! Stackars Bella som får städa efter oss..

Självaste Bellson

Milo

Dagens aktivitet, fotostudio!

16 Juli.


Det är verkligen skönt att ha min lilla familj hemma igen. Jag och T tog en promenad till stora rastgården igår kväll och tränade lite. Från och med nu kommer vi köra med leksaksförbud i rastgården för S blir på tok för fokuserad på leksaken vilket jag tycker är ett ouppskattat beteende. Staffen går lätt upp i varv och blir stressad och det är mitt ansvar som ägare att sätta stopp för de. Nu kommer det istället endast vara träning som gäller där inne i form av lydnad och tricks. Möjligtvis lek om hon är där tillsammans med en kompis men hon SKA lyda mig där inne innan sommaren är slut.
 
Hon har ett liknande beteende när vi är i Leksand där tomten är väldigt stor. På torsdag åker jag och S till Leksand och gissa om vi ska träna då? Det blir helt enkelt ett träningsläger över helgen. Tyvärr jobbar T så han stannar hemma. Nedrans jobb som gör att vi inte har någon mer längre ledighet tillsammans den här sommaren. Men man ska vara glad för det lilla, vi fick en vecka på Kreta tillsammans.
 

Godmorgon!

Vi lekte lite charader nu på morgonen. Jag chansar på att Svea försöker likna en bulldogg men det kan även vara en sur farbror =)

Äntligen är dom hemma!

Mer uppdatering kommer imorgon. Nu ska vi äta en god kladdkaka som jag gjort och mysa ner oss i soffan framför Johan Falk! =)

Little bit of me.

 
Eftersom jag inte har någon hund hemma idag heller som jag kan uppdatera om tänkte jag skriva lite om mig själv. Mitt namn är Sandra Johansson. Jag är 23 år gammal och bor tillsammans med min pojkvän Tommy (och Svea såklart) i Gävle. När jag var 14 skaffade min familj hund. En omplaceringstik på 2 år vid namn Ronja som jag känt sen hon var runt halvåret om jag inte minns helt fel. Självklart var det en dröm som slog in. Samtidigt, samma månad, fick jag en lillebror på min mammas sida. Som ni kanske kan ana är mina föräldrar skilda och det var min pappa som skaffade hunden, Ronja. Det blev en kluven situation då jag ville hinna med två av dom sakerna som stått överst på min önskelista i alla år, hund och lillebror sen hade jag även skola, fotbollen och kompisar som skulle hinnas med.
 
Jag har alltid haft nördigt stort intresse för hundar men även djur i övrigt. Jag har ägt fiskar, hamstrar, sköldpaddor och marsvin. I vår bokhylla står över 50 hundböcker. Inte för att skryta allt för mycket men jag kan även namnen på över 200 raser. Nördigt? Jag vet. Jag går även på hundmässan i Stockholm varje år i december, båda dagarna! Drömmen är att jobba med hundar och jag har även gått en hunddagisutbildning. Nu är det dags att börja spara och satsa på att jobba med min dröm. Det är en lång väg att gå men jag ska nå dit!
 
1 februari 2012 hämtade vi hem min och Tommys älskade valp, Svea. Vi kom överens om att jag skulle dra det största stråt eftersom det var min idé att skaffa hund. Nu är det 50/50 mellan oss. En hund är så mycket mer än bara en hund. Det är nästan bara dom som ägt en egen hund som förstår att hund är en livskamrat full med glädje och kärlek. Det är inte ett djur som bara behöver gå ut och gå promenader och sen är den nöjd. Den kräver nästintill lika mycket uppmärksamhet som ett litet barn. Men det är någonting jag har längtat efter, jag visste exakt vad jag gav mig in på när vi skaffade Svea och jag har inte ångrat en sekund av den tid vi hittills haft S.

HEJA SVERIGE!

 

13 juli.

 
Den här lilla tjejen är på en minisemtester tillsammans med husse Tommy. Det är första långhelgen T är ledig så han passade på att åka hem till Sthlm med Svea och hälsa på familj och kompisar medan jag stannar kvar hemma och jobbar den här helgen. Det är så sjukt tomt att komma hem till en lägenhet där det varken finns pojkvän eller hund men det är bara o bita ihop. Uppdateringen blir nog lite si och så fram till på måndag då mina fina kommer hem igen =)
 

Har jag sagt att jag älskar att ta kort på Svea?

 
 
 
 
 

Träning och bus.

Idag har jag och Svea tränat på förbud och loss. Hon lyssnar nämligen väldigt dåligt på oss i rastgården när hon har en tennisboll eller när hon har pinnar. Det är väldigt välbehövlig träning för jag vill att hon ska lyda oss vart vi än är. Säger vi loss är det loss som gäller. Säger vi nej är det nej som gäller, oavsett vart vi är någonstans. Därför använde jag mig av linan idag för att enkelt få tag på henne när hon har bollen.Till en början vägrade hon släppa bollen och försökte slingra sig men tillslut märkte hon att det inte gick och det gick riktigt bra i slutet! Om vi fortsätter nöta den träningen kommer vi förhoppningsvis få en hund som lyder oss oavsett vart vi är. Sen gick vi ut till T-udden och badade lite, eller rättare sagt, Svea badade och jag kollade på. Hon är en riktig fisk i vattnet och det är inte alls lätt att få upp henne när vi ska gå hem. Men annars tycker jag att jag har världens bästa hund! =)

Jag har klippt ihop en video från dagen. Jag tog med mig systemkameran men tror ni jag tog med mig minneskortet till kameran? Nej =)
 

11 Juli.

Imorgon lovar jag bättre uppdatering. Då är jag ledig och vi två ska hänga hela dagen!

Intressant läsning på GD igår..

Frågan är om artikeln hade kommit upp om det inte hade varit en campinghund som sprang lös.

Dags att våga följa min dröm.

 
Det här inlägget kommer handla om mig och mitt val. Jag har funderat fram och tillbaka sen slutet av terminen. Jag har bestämt mig för att hoppa min lärarutbildning. Anledningen till att jag valde att plugga till lärare var att jag funderade över vad jag kunde tänka mig att jobba med förutom djur och då framförallt hundar. Då kom jag fram till lärare. Men senaste tiden har jag funderat över vad jag egentligen vill. Mitt drömjobb är att få jobba med hundar. Varför inte satsa på det? Jag tänker sträva mot min dröm och inte mitt andrahandsval. Jag tänker sluta blunda för min största dröm. Våren 2010 gick jag en hunddagisutbildning, jag är alltså diplomerad hunddagisföreståndare vilket betyder att jag får öppna hunddagis. Min plan för tillfället är att jobba ett år här i Gävle på Intersport eller någon annanstans och sedan söka till en hund- och zooutbildning i Stockholm. I hundutbildningen blir man bland annat utbildad hundtrimmare/hundfrisör. För dom som känner mig ordentligt kommer nog knappast det här som en chock. Snarare tvärtom. =)
 
 

Tisdag 9 Juli.

Två dagar kvar till ledighet. Imorgon är det ett tio timmarspass som väntar. Det ska bli otroligt skönt med fredag även fast jag jobbar både lördag och söndag också. Nog pratat om mig. Vi har precis varit ute på en promenad och lämnat nyckeln till Therese. Imorgon är det nämligen dags för Therese att passa Svea igen. Förhoppningsvis är det sista gången som vi behöver passning på grund av jobb för den här sommaren. Hur som helst har jag och Svea slagit oss till ro i soffan (T slutar 22.15). Men jag funderar på att köra ett litet träningspass med Svea. Det nyaste tricket jag lärt henne är att lyfta upp höger framtass när jag lyfter upp höger ben och likadant med vänster. Det tog inte lång tid innan hon förstod vad jag ville. Älskar verkligen att hon är så lättlärd och vill lära sig nya tricks. Frågan är vad som ska läras in här näst. Endast fantasin sätter stopp för mig. Om någon där ute har en idé på något tricks får ni gärna dela med er av de. =)


"Matte sluta fota och lek med mig istället!"
 
 

"Om du skulle tappa köttfärs på golvet lovar jag att städa" =)

Mitt sällskap när Tommy jobbar sent.

 

Måndag.

Idag har det varit ombytta roller. Therese har tagit hand om Svea på eftermiddagen. Det är så bra när man kan hjälpas åt med vovvarna. Jag är inne i min sista jobbvecka för den här sommaren (troligtvis) och har därför inte så mycket roligt att skriva så istället tänkte jag bjuda på en video från ett litet träningspass med Svea samt två bilder.
 
 

Bildbomb som utlovades!

Som jag skrev för någon timme sedan ska en bildbomb komma upp här på bloggen ikväll. Här är kvällens bus med Doris!

Jag vet att många av bilderna ser likadana ut som bilder jag tagit tidigare. Men jag kan inte låta bli att ta härliga hundbilder! =) Nu blir det glass och solsidan.

Söndagen den 7 juli.

Att ha två hundar här hemma var jättemysigt. Natten gick bra och Svea lyssnar på mig och Tommy när vi säger till henne att inte vara som en terrorist på Doris. Nu är D hemma hos matte igen och jag har varit iväg och jobbat några timmar på Intersport. Något som var mindre mysigt den här arbetsdagen var att Guldfynd precis ovanför oss blev rånat. Vi hörde glas krossas och såg sedan rånaren springa ut ur butiken. Usch för sånt! Stackars butiksbiträdet var själv i butiken och jag kan inte ens tänka mig hur den personen mår just nu. Jag hoppas verkligen att rånaren/rånarna åker fast och eftersom han jag såg som flydde från butiken inte hade luva på sig  borde det inte vara så svårt att få fast honom. 
 
http://gd.se/nyheter/gavle/1.6054638-guldfyndsbutik-i-flanor-ranad
 
Tommy har precis stuckit iväg och jobbat vilket betyder att jag och Svea är själva hemma ikväll. Vi ska ta en promenad med Therese och Doris lite senare när det svalnat lite och sen blir det mys i soffan framför någon bra film eller serie. Kameran åker troligtvis med ut på promenaden så ni vet vad som väntar på bloggen ikväll. BILDBOMD! =)

En lite halvbra bild från igår kväll. Två trötta brudar.

 

Nattgäst.

Idag har vi nattbesök. Doris ska sova här medan matte Therese är ute och roar sig lite. Jag tycker det är riktigt kul att ha en hundkompis till Svea här. Det är så spännande att se hur Svea agerar när vi har en hund här under en längre tid och inte bara en timme. Just nu ligger båda två utslagna på golvet efter att ha gått en långpromenad med mig och T och ett stopp i den stora rastgården.

Det blev lite balansträning för brudarna också =)

Hundrastgårdar.

Dagen har varit väldigt seg. Jag och Svea har mest latat oss i soffan och T har jobbar från 10-19. Men nu på kvällen har vi varit lite mer aktiva, i alla fall Svea. Hon har busat loss med Doris i en rastgård. I ett forum på nätet hittade jag en diskussion om att leka med främmande hundar i rastgårdar. Dom allra flesta skulle aldrig släppa in sin hund till en främmande hund i en rastgård. Vi har släppt in Svea till främmande hundar i rastgårdar från de att hon var 12 veckor. Eftersom vi inte kommer härifrån Gävle känner vi inga hundar sen tidigare. Jag kan säga att rastgårdarna och främmande hundar har varit väldigt nyttigt för både oss och för Svea. Jag har lärt känna nya människor och Svea har lärt sig umgås med andra hundar. Hon har lärt sig anpassa sig till den hunden hon är i rastgården med. Är det en hund som inte vill leka, då leker inte Svea heller utan går runt och nosar tillsammans med den andra hunden. Är det en hund som är busig hänger Svea gärna på. Hon har fått lära sig att vara hund i rastgården. Jag är definitiv inte skeptisk till främmande hundar och rastgårdar. Givetvis bör man läsa av den andra hunden och sin egen innan man går in. Visar den andra hunden eller sin egen hund någon som helst irritation är det kanske inte det smartaste att släppa in sin hund. Svea blev överfallen i en rastgård för ca 1 år sedan. Givetvis var det jättehemskt men vi valde att låta Svea leka med en annan främmande hund direkt efter. Jag är för hundrastgårdar och jag är för att låta hundarna träffa mycket andra hundar för att få vara just hundar. Sen är det självklart viktigt att man kommer ihåg att en rastgård inte ersätter promenader. Här kommer lite bilder från dagen.
 

Bilder från Kolmården.

Och så min egna lilla varg.
 

Kändishunden!

I början av året skickade jag in en bild på Svea till härliga hund då dom efterlyste valpbilder till deras valptidning.

Kolmården.

Dålig uppdatering idag men jag kom hem från Kolmården för ett tag sedan. Det har varit en toppendag med delfinshow, sälshow, elefantshow och safari. Det ger mig faktiskt inspiration till att lära Svea en massa nya saker. Jag uppdaterar mer imorgon. Jag har kämpat med att klippa ihop en sammanfattning från delfinshowen. Den blev lite halvbra men ni måste helt enkelt åka dit och uppleva den! =)
 

Lite separationsångest.

För tillfället sitter jag på tåget som ska ta mig till Stockholm. Jag sitter på ett försenat tåg utan min lilla familj. Det känns alltid lika jobbigt att åka ifrån Tommy och Svea. Oavsett hur länge jag blir borta. Det känns liksom som att jag sviker dom när jag åker ifrån mina fina. Den här lilla trippen tar slut imorgon. Jag kommer hem imorgon. Men det känns ändå skit. Jag får glädja mig med att jag ska få gå på Kolmården med mamma och Edvin istället. Vi kommer få en toppendag imorgon! =)

Ett inlägg som inte handlar om Svea.

Nu är det snart dags för mig att gå och jobba igen. Det blir ett mördarpass, 09.30-20.00. Förhoppningsvis får jag gå fem minuter tidigare eftersom jag ska till Stockholm direkt efter. =) Jag ska nämligen till Kolmården imorgon med mamma och Edvin (lillebror). Det ska bli så kul att åka dit och se nya delfinshowen och alla andra fina djur. Jag är som ni förstår en riktig djurnörd. Tyvärr stannar T kvar här hemma. Vill såklart att han ska följa med men han stannar istället hemma och tar hand om Svea.
 
När jag fyllde 20 fick jag en present av T som jag aldrig kommer att glömma. Jag fick i present att gå in till vargarna på Kolmården och klappa dom, tillsammans med djurskötarna förstås! Det var riktigt häftigt och dom kändes precis som vilken hund som helst. Det var ett gäng 1-åriga hanar som kändes precis som hundar och testade folk som kom in. Drog lite i en luva eller en tröja. En av vargarna drog tag i Tommys tröja och släpade honom bakom ett träd. Eftersom vi inte fick säga ifrån till vargarna på grund av att det kunde starta osämja var han tvungen att ropa på en skötare innan han kunde komma loss från vargen. Visst låter det läskigt? Men detta gjorde alltså vargen inte aggressivitet utan av ren lekfullhet och kanske lite prövning. Jag upplevde att djurskötarna hade stenkoll på vargarna och direkt när djurskötarna morrade till mot någon varg slutade den med vad den nu höll på med, som att släpa på T. Samma vargflock överföll chockartat nog en av dom djurskötarna vi hade och tog död på henne ett år senare. Det kändes förstås lite läskigt men jag ångrar inte en sekund att jag gick in till vargarna! Nu har jag sagt att jag önskar mig ett besök hos delfinerna. =)
 
Från vargarnas inhägnad på Kolmården.

Tommy myser lite med en stor best.

Jag fick också mysa lite.

Snart tar sig vargen ett smakprov på Tommys sko.

Tommys hål i tröjan efter att han blivit släpad bakom ett träd.

Det tåls att tänka på.

Jag har sen lång tid tillbaka tänkt att Svea ska få en kompis här hemma någon gång i framtiden. Tommy är med på noterna och vi är överens om att det inte kan ske just nu. Men jag funderar en hel del kring hur det blir med två hundar. När jag berömmer Svea för någonting bra kanske valpen precis i samma ögonblick gör någonting mindre bra vilket leder till att valpen tror att jag berömmer den för någonting den egentligen borde få skäll för. Det blir också dubbelt arbete då det är två hundar som behöver aktiveras. Givetvis kan de aktivera varandra men jag tror att dom också behöver aktiveras var och en för sig. Jag vet att två hundar har enormt utbyte och glädje av varandra. Dom får leva mer som hundar för hur det än är så tror jag att vi förmänskligar våra hundar även fast vi inte tänker på det.
 
Sen kommer vi till det här med ras. Svea köpte vi först och främst som sällskapshund men vi ville ha en hund som kan vara med på allt. Nu till sensommaren blir det som sagt lite kurser för vår del i form av agility och personsök. Jag ser fram emot de enormt mycket! Just i detta nu vill jag att min nästa hund ska vara väldigt sammarbetsvillig och göra precis som jag säger (när den är vuxen). Samtidigt kräver en sådan hund mer av mig än vad Svea gör. Om någon dag kan jag ha ändrat mig helt och sukta efter en hund med helt andra behov som en liten plutthund eller en Grand danois. Staffen är underbar men det är en terrier. Något som tyvärr också talar emot för en till staffe är alla fördomar. Jag vet att jag borde strunta blankt i vad folk tycker men när jag ser forum där det finns så mycket hat mot rasen och så många som vill förbjuda den känns det inge roligt. Jag tänker självklart kämpa för människors fördomar mot Svea men det får räcka! Jag vill också ha en hund med hyfsat lite hår alternativt en hund som man trimmar. Ja det här med att välja ras är inte det allra lättaste. Tur att vi inte ska skaffa någon hund i år! =)

Så mycket kärlek och glädje. Ps. På sista bilden är det typiskt hundbus och inget annat!

Bildbomb från igår!


Lägg märke till Sveas min i bakgrunden och stora öron. :)
 

Iphonebilder.

Lite bilder från morgonpromenaden med Therese och Doris. Först blev det en sväng till stan för att hitta ett bra sele till Doris. Svea var jätteduktig i båda djuraffärerna vi var in i. När Therese hade hittat en bra sele till Doris var det dags att busa av sig lite. Det var nog det roligaste på hela promenaden om ni frågor dessa två vildingar.
 
 
 
 
 

Träningstips.

(Ursäkta bildkvalitén)

Svea har haft problem med bålstyrkan. I vintras märkte vi att hon hoppade på tre ben när vi var ute. Inte hela tiden men väldigt ofta. Tillslut bestämde vi oss för att uppsöka veterinär och utesluta diverse skador. Efter röntgen och kläm och känn konstaterade en sjukgymnast att Svea hade dålig bålstyrka i kombination med att hon var överrörlig. Vi fick några övningar som hon skulle göra, bl.a. plankan (lyft upp ex. höger framben och vänsterbakben så att hunden får balansera på två ben) men vi fick även tipset om en pilatesboll. Jag trodde aldrig att Svea skulle vilja gå upp på en ostadig rund sak men jodå! Hon älskar att träna på pilatesbollen. Ett tips till alla hundägare för att bygga upp dom små musklerna som annars är svåra att stärka samtidigt som hunden får testa sina gränser lite och jobba med hjärnan!
 
RSS 2.0