Stockholm

Nu kan jag nog faktiskt säga att jag är Stockholmsbrud igen. Nästa gång jag är uppe i Gävle är för att hälsa på svärfar som kommer bo i våran lägenhet. Vi kommer bli husägare inom en snar framtid och vuxenpoängen rullar in. Tommy stannar i Gävle till nästa helg. Det var tufft att åka ifrån honom. Jag hade helst av allt stannat med honom eller haft honom här nere med mig men vi får bita i äpplet och klara oss en vecka ifrån varandra. Om redan 6 dagar kommer jag börja förbereda den nya butiken i Skärholmen för öppning. Jag har aldrig varit med och startat upp en ny butik tidigare. Det ska bli superspännande! Känner att jag behövde en morot just nu efter dom två veckorna som gått. Det börjar bli dags att blicka framåt. I morgon ska jag jobba och det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen. Trots att min fina man är alldeles för många mil ifrån mig. 

Vi, vi, vi!
 
 
 

30 oktober

 

Måndagen blev tuff och hemsk och jag är så glad över att Tommy och jag var tillsammans hela dagen. Igår kom mammsen hit till Gävle och sov över tills idag. Det blev restaurangbesök, fika, massa mys, prat och en vända på stan innan det var dags för mamma att åka hem igen. Helt klart ett välbehövligt besök! Imorgon åker jag hem till Stockholm och återgår till arbetslivet igen. Dom här två veckorna har varit tunga, kanske dom tyngsta jag varit med om. Men samtidigt känner jag att jag har växt, blivit erfarenheter rikare och jag känner mig till och med stolt över att vi har klarat dom här veckorna så bra som vi gjort. Men jag kan inte låta bli att känna ångest över att åka imorgon. Att åka ifrån Tommy efter dom här veckorna. Det kommer säkerligen spruta lite tårar imorgon trots att han kommer på lördag nästa vecka. Ja, jag är en känslomänniska som har känslorna på utsidan av kroppen. Over and out!
 

what doesn't kill us makes us stronger

❤️


Det blev en bra söndag tillslut!

Tänk att så lite kan göra så mycket. Idag var en sån dag som jag bara ville ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Jag var inte ett dugg sugen på den här dagen. Inget sug efter frukost, inget sug efter någonting. I morgon är den stora dagen, därefter hoppas jag på att jag blir mig själv igen. Efter att vi varit ute med Svea och vi fått i oss frukost satte T igång att plugga och jag slängde mig i soffan. Skit på den här dagen tänkte jag. Jag hade lust att bara strunta i den här dagen verkligen. Tillslut tog jag mig i kragen och satte igång att packa ner köket i kartonger. En hel del finns fortfarande uppe men sånt som vi inte kommer behöva använda på 2 veckor packades ner. Jag passade även på att packa ner Sveas prylar som hunnit bli en hel del och lite annat smått och gott. Tanken som slog mig när jag packade var att om 2 veckor sitter vi i de hus som vi kommer bo i dom förhoppningsvis 25-30 närmsta åren och kanske mycket längre än så. 2 ynka veckor kvar tills vi sitter och kollar på Solsidan i huset.
 
Efter ett tag ringde telefonen och det var Erika, min brors flickvän som ringde och frågade om dom fick komma och hälsa på oss idag. Trots dom mil som skiljer mellan sthlm och Gävle tar dom sig tid att åka så långt för att hälsa på oss och spendera dagen med oss. Det betyder så sjukt mycket!

Midsommar 1993 i Leksand.

Erika och Stefan

 

Tapetletande!

Idag har jag och T haft en riktigt härlig dag. Vi har vart runt och kollat tapeter till huset. I December blir det inflytt och vi hade tänkt att måla om lite samt sätta upp två fondväggar. Hur svårt kan det vara att välja ut en tapet? Typ jättesvårt! Det är så mycket att tänka på. Helst av allt hade jag velat se dom tapeter vi är intresserade av i ett rum så det blir lättare att se hur dom gör sig på en stor vägg och inte bara dra ut en rulle eller bläddra i nå kataloger och försöka föreställa sig hur det ser ut. Sen ska det helst vara hyfsat lätt att sätta ihop dom utan massa små detaljer som ska passa med varandra. Här är några som vi tittade på idag som ligger mig varmt om hjärtat. En del har vi redan sorterat bort av olika anledningar, en del av dom har gått till slutaudition.

OBS! Kvalitén på bilderna är inte dom bästa. 
 
 
 

25 oktober.

Vi tog en promenad till en väldigt stor hundrastgård nu på eftermiddagen. Svea har kommit i skymundan nu dom senaste dagarna och har helt enkelt fått nöja sig med den vanliga halvtimmespromenaden varje gång vi gått ut. Lusten har som sagt inte funnits där och Svea verkar helt och hållet förstå oss. Hon ligger och gosar med mig i soffan på dagarna och verkar ha accepterar att läget är som det är just nu. Sjukligt bra hund de där, trots att hon sätter oss på prov ibland. Nu fick hon i alla fall en välförtjänt promenad till rastgården som är stor som en fotbollsplan med både husse och matte. Hon sprang och lekte med pinnar och vi gömde pinnar bland löven som hon fick springa och söka efter. Tror hon blev rätt nöjd.

Wake me up when it´s all over.

Livet rullar på. Sakta men säkert. Sakta men säkert är jag på väg tillbaka. När det händer något hemskt i livet lär man sig uppskatta det man har. Jag är så glad att jag har min lilla familj vid min sida, Tommy och Svea. Dom ger mig så sjukt mycket glädje och kraft. Dom senaste dagarna har det ramlat in värmande sms, telefonsamtal, meddelanden och en fin bukett blommor. Tack igen Mikaela för blommorna! I slutet av nästa vecka är mitt mål att blicka framåt och lägga den här jobbiga tiden bakom mig, jag hoppas att jag lyckas med de. Idag blir det en lunch med Bella och sen packa ner lite mer i kartonger. Som sagt, det går sakta med säkert. Även om jag inte har någon större lust med någonting just nu är det skönt att ha lite saker inplanerade på dagarna som jag kan se fram emot. Små delmål.
 

23 oktober.


Shirley Clamp - Jag fick låna en ängel.
21 oktober 2013

Helgen

Det blev en mysig helg i Leksand. En hel del bebisgos och lek, fint dop och härligt väder. I morse tog jag och Tommy en promenad med Svea i skogen och längs skogsvägarna. Inte för att vi inte brukar göra det men jag uppskattade verkligen vår morgonpromenad. Det var nästan så att den var magiskt. Frosten gjorde allting så fint. Sen hade jag ju mina fina med mig. Svea sprang som en tok fram och tillbaka och hon sprang till och med in i stängslen två gånger. Nej hon skadade sig inte, hon studsade bara tillbaka. Här kommer bilder från helgen! Nu, Helenius hörna!
 

Leksand nästa!

Det är strax dags för oss att åka till Leksand. Solen strålar i Gävle och jag tog med mig Svea och Matilda på en promenad i skogen idag också. Svea blir alltid överexalterad när vi kommer till Leksand och far runt som en liten huligan. För att stilla henne lite tänkte jag att en promenad i skogen borde få henne att avreagera sig lite. Men nu kommer det gå så lång tid tills vi kommer fram till Leksand så hon kommer nog glömt bort den där skogsturen för länge sedan och energin hon gjorde av med i förmiddags är säkerligen tillbaka. Hur som helst var det mysigt att gå i det fina, kalla vädret. Rundan som vi går är så fin, oavsett årstid. Det känns som att vi går i en liten park. Jag vet att bloggen känns halvhjärtad just nu och för dom som vet vad som händer i mitt liv för tillfället  förstår nog varför. Jag känner att jag skriver lite halvhjärtat. Men det finns så mycket som händer just nu som jag inte kan skriva om vilket begränsar skrivandet. Jag lovar att det blir bättre om några veckor!
Karatehunden.
 
 

Härliga onsdag!

En effektiv dag med fönstertvätt och promenad i skogen med Matilda. Ikväll ska vi iväg till Bella och Olle på middag. Helgen närmar sig och på fredag åker vi till Leksand för att gå på dop på Lördag. Självklart åker vi upp för att träffa familjen där uppe men främst för att gå på dop. Här är bilder från dagens mysiga promenad i skogen.

3 minuters träning.

Idag har jag haft sån sjuk träningsvärk. Det pinsamma är att jag inte ens gjort mig förtjänt av träningsvärk. Tommy ska hålla ett gympapass i skolan, med skolan. Det ingår liksom i hans utbildning och jag fick vara försökskanin under EN ynka låt i hans träningspass och det var en ben-låt. Jag känner att det är dags att börja träna men när ska jag göra det? Situationen är lite annorlunda just nu när jag jobbar 10-20 och dom dagar jag inte jobbar åker jag upp till Gävle för att få spendera tid med Tommy och tid i mitt eget hem. Visserligen finns det dagar då jag börjar 12 men då vill jag hellre lägga min tid på Svea. Jag vet, det låter som att jag tycker synd om mig själv och det gör jag verkligen inte för det är ingen annan än jag som kan göra någonting åt saken. Jag får helt enkelt prioritera och just nu prioriterar jag inte träningen. Men jag tyckte det var ganska komiskt och pinsamt i morse när jag vaknade upp med träningsvärk av 3 minuters träning. Eller är jag rent av sjukt effektiv? Som endast behöver träna 3 minuter för att det ska ge mig något?

Svea var superdryg på promenaden idag. Tillslut tröttnade vi ur och gjorde något som vi aldrig har gjort. Tommy bar upp henne i famnen. Det blev liksom lugnast så. :)
 
 

HEMMA!

Återigen går det inte att sätta ord på hur det känns att vara hemma i lägenheten i Gävle igen. Just nu ligger jag i soffan med One tree hill på tvn. Tommy är i skolan och jag har precis varit ute i ca 40 minuter i det underbara vädret med Svea. Just nu älskar jag den här årstiden men om en månad kommer jag säkerligen ha tröttnat ur totalt och längtar efter snö. Här är lite härliga bilder från dagens mysiga promenad.

Gävle nästa!

Nu sitter jag på tåget med Svea bredvid mig och har en timme kvar till Gävle. Jag längtar en aning efter Tommy och att få komma hem. Jobbet idag gick kanonsegt idag av den enkla anledningen att jag bara gick och väntade på att klockan skulle slå 17.30 så jag fick åka till tåget. Nu sitter jag här,  med endast en timme kvar. Snälla, snälla, låt den här timmen gå fort! 

Jag vill helst av allt mysa ner mig i soffan med Tommy just nu. Snart får jag göra de! 


Mer bilder!

Här kommer påfyllning med bilder från dagen. Självklart är det hundbilder. Jag och Svea tog en promenad till ett löpspår som ligger någon km bort. Där bytte jag hund med Lena som sprang runt i spåren. Jag tog Ronja som hade sprungit ett varv med Lena och Lena tog Svea för att trötta ut henne lite också. Tidigare idag tog jag även en cykeltur med Svea så hon borde vara ordentligt trött efter den här dagen. Om två dagar åker jag till Gävle, om ganska exakt 48 timmar. Tror ni jag längtar? Svar JA! Jag längtar efter lägenheten och jag längtar efter min käraste. Då blir jag i Gävle fram till på fredag då vi ska på dop i Leksand. Det börjar bli dags att så smått packa ner lägenheten i kartonger. En ännu mer spännande tid börjar närma sig. Håll i hatten!
 
 

Ronja efter ett varv i spåret.

Ledig freeeedag!

Jag har lekt lite fotostudio med Ronja och Svea. :-)

Godmorgon!

Snart är det dags för ett mördarpass. Ett 10 timmars långt pass. Det tar emot så sjukt mycket men vetskapen av att jag är ledig imorgon och åker hem till Gävle på söndag gör det så mycket lättare. I natt har jag sovit hos mamma och nu sitter jag på perrongen i mälarhöjden. Det är verkligen nostalgiskt att vara här. Jag  höll till och med på att hoppa på tåget mot T-centalen istället för norsborg. Precis innan jag satte min fot på tåget kom jag på att Skärholmen ligger åt andre hållet. Bra där Sandra! 


En del av vad som är på gång.

Nu har jag samlat lite kraft och energi hemma i Gävle. Hur mycket jag än vill bosätta mig i Stockholm igen är det obeskrivligt att komma hem till sin egna lägenhet som man delar med sin andra halva, var den än är någonstans. Tåget som ska ta mig och Svea till huvudstaden går om 3,5 timme och jag kommer åka tillbaka till Gävle redan på söndag. Att veta att jag kommer hem igen på Söndag gör det hela lättare att lämna den här lilla staden där mitt hem och min fina finns. Nu låter det som att jag vantrivs i Stockholm men så är det absolut inte. Jag älskar Stockholm och när Tommy flyttar ner i November kommer det bli helt annat för att inte tala om hur det blir när vi med största sannolikhet flyttar in i ett radhus i Tyresö i December. När vi har vårt egna boende i Stockholm. Japp, där släppte jag en liten bomb, vi kommer med största sannolikhet flytta in i ett radhus i December och inte vilket radhus som helst, utan Tommys pappas radhus. Det är som sagt mycket som händer just nu och det känns som vi samlar nya vuxenpoäng hela tiden. Jag känner mig fortfarande som en ungdom men steget in vuxenlivet närmar sig uppenbarligen med stormsteg och jag så taggad för det som komma skall!
 
I veckan fick den finaste västgötaspetsen jag någonsin träffat bli en ängel, tyvärr för tidigt. Yatzie var Tommys, Stinas och svärfar Peters hund. Hon fick mig att vilja ha en egen västgötaspets. Så speciell, så mysig, så söt  och så omtyckt. Sov gott världens bästa Yatzie.

 

Godmorgon!


Då sitter jag här på bussen igen. Snart dags för mitt andra arbetspass. Det känns som rena lyxen att börja 12. Fast det är mindre skönt att komma hem runt halv nio. Tyvärr är det bara att vänja sig för när vi bor i Tyresö sen kommer jag komma hem halv tio. Jaja, sånt är livet! Idag började jag dagen med en skön promenad med Ronja och Svea. Frosten låg kvar på marken och det var sådär lagom kallt och mysigt ute. Gillart! 

Slut på dagen.

Dagens arbete är avklarat. Det gick såklart bra att jobba i Skäris. Vad hade jag att vara nervös över? Jag tror att jag kommer trivas alldeles utmärkt i lagershopen. Nu tänkte jag kolla Gunilla Persson och gänget. Det är tur att dom där play-kanalerna finns för hur tusan hann man med att se alla tv-program förr?

Tråkigt att ligga på en strand..
 
 

Work.


Då är det snart dags. Min första dag på Intersport i Skärholmen är bara några minuter bort. Det är nervöst och ångestladdat blandat med glädje och spänning. Jag tror jag kommer trivas kanon i skärholmens lagershop men innan man kommer dit brukar det alltid vara lite nervöst. Idag jobbar jag 13-20 och resten av veckodagarna kör jag 12-20. På torsdag kommer Tommy ner och helgen ska spenderas med min fina. Åh vad jag längtar till helgen! Men först, dra in money!
RSS 2.0