Älskade Svea.

Förlåt min älskade hund.. 

Jag har så sjukt dåligt samvete mot Svea. Hon kan ju inte förstå nånting. För inte alls länge sedan var jag hemma med henne varje dag. Visst att jag kunde vara borta några timmar men inte som nu, 13 timmar typ. Snart min älskade hund är matte ledig mer. Som jag längtar! När den här veckan är slut tar jag två helt klart välförtjänta dagar ledigt. Då har jag jobbat 13 dagar av 14 med 10-12timmarspass nästintill varje dag. Pengar rullar in som dom ska. Men tur är väl de. Igår fick vi svälja vår stolthet och be om hjälp med målningen av en kompis som år målare. Skola, praktik och låånga arbetspass går inte ihop med att samtidigt måla om i huset. Nu kan vi fokusera på att komma i ordning på många andra sätt och vis i huset utan att känna stress över måleriet. 

Söndag.

Det har varit en riktigt bra dag. Det har varit full rulle hela dagen. Jag och Tommy tog en promenad ner till ett stort grönområde alldeles i närheten med Svea. Där började dagen ta fart. En underbar morgonpromenad med sol, pojkvän och en sprudlande hund. Sen fortsatte dagen med att mamma med familj kom hit. vi tog en promenad till en fors som även den ligger i närheten. Jag är så sjukt bortskämd med att ha så fin natur och promenadstråk alldeles där bor. Sen fikade vi lite här hemma och nu har dom åkt hem och jag har slängt mig i soffan framför OC. Den serien var väldigt länge sedan jag såg.
 
Morgonpromenaden. Hur glad blir man inte av den här bilden?
Min söta lilla bror, snart 9 barrrre! :)

Damphunden Svea

Jag och Svea skulle ha en mysig morgon på tomten med lite bollek och fina bilder. Först och främst är det svårt att få bra bilder på en liten damp-hund i det här mörkret. Sen började Svea spåra ur och gräva i våra rabatter..
När hon kom in fortsatte hon med att bita i min sko, blomman, mina tofflor. Men hur olydig hon än är får hon mig att skratta åt hennes tokiga idéer! :)
 
 
"Jag får inte gräva i rabatter, jag får inte bita sönder målartejpen, jag får inte bita i mattes sko, jag får inte äta jord från blomman, jag får inte göra nånting! Bäst att jag står här och gömmer mig..  "
 

En bättre lördagskväll.

Ni anar inte hur skönt det är att vara hemma och veta att jag är ledig imorgon. Jag hade som sagt tänkt att återhämta mig efter den ca 65 timmars långa arbetsveckan och ladda inför den kommande veckan som troligtvis kommer bli några timmar längre än den som nu passerat. Jag får besök av mamma, hennes sambo och min söta lilla bror på dagen. Tommy sticker iväg och jobbar på eftermiddagen och jag har stor lust att åka till Ikea och handla en soffa men frågan är vad som bör prioriteras, en eftermiddag i soffan eller Ikea? Jobbigt när halva hjärnan tänker hemmadag i soffan medan andra vill få i ordning hemmet. Än så länge ser hemmet för katastrofalt ut för att visas här på bloggen. Tiden har näst intill stått stilla här hemma senaste veckan känns det som. I alla fall för min del. Min fina man slipar och målar i den mån han kan medans jag inte ens hittat mina smycken än. Bygga upp en butik samtidigt som man flyttar är ingen bra kombo. Jag har åkt hemifrån vid 05.30 och kommit hem runt 19.15 dom senaste dagarna. Snart kan jag börja komma i ordning hemma, om sisådär en vecka och två dagar. Jaja, vi har all tid i världen för jag har inte tänkt att flytta på många, många år! Nu står T och slipar medan jag latar mig i soffan. Snart blir det Så mycket bättre, dubbel bemärkelse, med choklad och popcorn!
 
 
Bjuder på några bilder som Stina tog på mig och Svea i våras. Imorgon är det jag och Svea mot världen.

En sämre lördag.

Idolmys i VÅRT hus! ❤️

En ca 65 timmars lång arbetsvecka är snart förbi. Sista dagen för denna vecka idag sen är jag ledig imorgon för att samla kraft till nästa vecka då vi kommer köra hela veckan lång, måndag-söndag. Precis som vanligt är jag lite negativ såhär på morgonen. Hur tusan ska jag orka med nästa vecka? Jaja det är ett senare problem men det går inte riktigt att njuta av en dags ledighet när jag vet att det väntar en 7 dagars lång arbetsvecka med dagar lika långa som denna vecka, om inte längre. Toppen på isberget är att jag glömde mina hörlurar hemma. Dessutom läste jag blondinbellas blogg på bussen och hennes förlossningshistoria. (Varför gör jag ens de när jag vet att det är ett känsligt ämne?!) För att inte bryta ihop på bussen fick jag verkligen koncentrera mig på någonting annat eftersom jag alldeles precis innan fått på mig sminket och det vore förbannat drygt att ha mascara i hela ansiktet. Juste! Jag har börjat med en ny grej eftersom jag alltid sover längre än jag borde. Jag har börjat sminka mig på bussen. Visst spar man mycket tid på morgonen men usch vad pinsamt det är. Hörs! 

Det börjar närma sig!

En bild på mig och Jessica från igår när det serverades middag.
 
Det är riktigt irriterade inlägg som skrivs av mig på mornarna. Men som jag skrev tidigare så är jag trött. I morse försov jag mig som sagt men med lite mat i magen piggnade jag till och det kändes absolut inte som klockan var 7 på morgonen när vi satte igång. Trots dessa långa dagar är jag glad över att jag får vara med att öppna en riktigt fin ny butik och göra i ordning den från start. Från början var vi 3 stycken som skruvade ihop all inredning medan byggarbetarna satte upp väggar mm. Fikarummet som var så rymligt är numera proppfullt under luncherna. Vi har blivit några fler och om en vecka är det öppningsdags. Sen att det är fullt av härliga människor som jag jobbar med gör allt så mycket lättare att jobba dom timmarna som vi faktiskt gör.
 
En helt annan grej som hände idag.. Jag och Tommy skrev under papprena på banken. Vi är från och med idag husägare! Hur stort är inte de?! Vuxenpoäng så det sjunger om det. Det går bra nu, ta mig på ordet! Grattis till oss!
 

För tidig morgon..

Gullmarsplan 06.15. 

Hur mänskligt är det att åka hemifrån 05.45 för att jobba 12 timmar? Jag ser ingen som helst mänsklighet i det.  7-19 är det som gäller idag och likaså imorgon. Lördag blir en kort dag på endast 9 timmar. Jag håller mina tummar och tår för att vi får sluta tidigare. Igår fick vi jobba till 21 istället för 22 vilket var grymt skönt! Dessutom fick jag skjuts hem. Ursäkta att det blivit en negativ klang på inläggen nu på slutet men jag är helt enkelt trött! Jag har bara ett svagt minne av att klockan ringde fyra gånger imorse mellan 04.30-04.45. Istället vaknade jag 10 minuter innan bussen skulle gå. På med kläder, kasta ner sminkväskan i väskan, pussa Tommy hejdå och rusa iväg till bussen. Hoppas det finns frulle på jobbet. ☺️  

Trött morgon.

Mikaela var med och inventerade med oss igår 😊💕

Inget VM till sommaren. Om någon mot förmodan har missat det så är de den hårda sanningen. 

I vanlig ordning sitter jag på bussen. Det är en riktigt tuff vecka jag är inne i just nu. Igår hade vi inventering med start 05.30 och slutade vid 18. Idag börjar jag 9 och ska räkna med att jobba till 22. Förhoppningsvis slutar vi tidigare eftersom vi imorgon börjar redan klockan 7. Det verkar som att vi ska räkna med 11-13 timmarspass den här veckan och jag vill inte ens veta hur vår jobbvecka kommer se ut nästa vecka. Öppningsveckan. Sova på jobbet kanske?

Måndag


Godmorgon alla trötta och pigga människor. Så var det måndag igen. Min måndag börjar väldigt tidigt. Jag sitter på bussen mot jobbet redan och jag undrar en sak. Varför lär jag mig aldrig att vara ute i tid på morgonen? Varför bestämmer jag inte vad jag ska ha på mig för kläder kvällen innan när jag vet så väl att det tar tid för mig att välja kläder? Varför går jag inte upp fem minuter tidigare? Visst är sängen skön men jag vet ju att jag piggnar till så fort jag kommer upp. Varje morgonen hittills har jag nästintill sprungit till bussen. Idag var inget undantag. När jag trodde att jag var redo att gå kom jag på, hörlurar! Inte en chans att jag åker kommunalt i drygt en timme utan musik i öronen! Jag hittade dom tillslut och  hade 6 minuter på mig innan bussen skulle gå. "Jävlar, nycklarna!" Och vart tusan kunde dom vara då?! Något stressad hittade jag dom och sprang iväg men goood marginal, 3 minuter.. Det finns en liten skog jag kan springa igenom till bussen som knappt tar 2 minuter om man springer så jag sprang. Men vad händer? Jo jag halkar förstås på blöta löv och lera. Givetvis hade bussen inte ens kommit (jag bor vid slutstationen) när jag kom fram, med blöta byxor.. Det var min måndagsmorgon. Hoppas eran börjar bättre, men jag slår vad om att många av er precis som jag stressar iväg i sista sekunden! 

Bilder från skogen.

Bilderna är halvbra. Att få till bra bilder i detta novembermörker är inte det lättaste men man ser klart och tydligt att Svea flyger fram i skogen i alla fall!

Lördag

 
Dagen började med en mysig promenad med Tommy och Svea i skogen. Det är underbart att ha ett stort skogs- och friluftsområde några få minuter från hemmet. Svea flyger fram och tillbaka i skogen och gör av med så sjukt mycket energi. Buskar och snår är ingenting som hindrar henne från att kasta sig ut efter pinnar. Inte konstigt att hon får små sår på tassarna och revor på magen. Men vad gör det när hon är så lycklig. Hur som helst gick vi hem och packade upp en till kartong och åkte sedan iväg till Ikea med Tommys familj. Ikea en lördag kommer jag aldrig mer göra om frivilligt. Herrejösses vad folk det var! Lång kö till informationsdisken, kassa och varuutlämning. Men nu är vi några kronor fattigare och lite inredning rikare. Jag längtar sjukt mycket tills vi är klara här i huset. Tills allt är på sin plats, väggarna är målade och fondtapeterna är uppe. Redan nu idag har Tommys pappa börjar måla och slipa vilket vi kommer fortsätta med i morgon.

Där smsade jag även 50 kronor till Filippinerna också. Jag har funderat på det väldigt länge men jag har varit osäker på hur mycket pengar som verkligen går till Filippinerna och hur mycket som går till något helt annat. Radiohjälpen förklarade att nästintill allt går till de behövande. (46.90 om jag inte missminner mig).
 

Nu är det fredagsmys!

Två bilder från en mysig skogspromenad i julas. Nu längtar jag faktiskt till SNÖ!
 
Det är fredag. Fotbollen drar snart igång och nu är det helg. Känslan är på topp. Tommy kollar på fotbollen med grabbarna grus ikväll och jag har huset för mig själv tillsammans med Svea. Svea verkar inte alls lika tillfreds med tillvaron som jag är. Hon piper och springer fram och tillbaka, ställer sig på bakbenen och tittar ut igenom fönstret. Säkerligen för att hon vill att T ska komma hem igen. Jag undrar hur lång tid det tar innan hon förstår att det är här hon kommer bo för resten av hennes liv och det är här hon kan vara lugn och avslappnad, precis som hon var i lägenheten hemma i Gävle.

Tjäääna!


För ca ett år sedan var jag till fotografen med Svea. Det var gratis julfotografering. I Gävle var jag med i en hundgrupp på facebook som organiserade fotograferingen samt gemensamma promenader. Något som jag tycker är viktigt är att Svea får fortsätta träffa och umgås med andra hundar. Att en hund får vara just hund tillsammans med en annan hund är något jag värderar rätt högt. Jag funderar lite på om det finns någon sån grupp här? Någon som har koll på det?
 
Hur som helst är jag sjukt glad över att det snart är helg. Trött som tusan men nöjd med arbetsveckan. Resvägen till och från jobbet går förvånansvärt bra. Även om det finns många vägar för mig att åka och alla tåg, bussar och tvärbanor måste tajma varandra. Idag när jag skulle åka hem var tunnelbanan sen vilket betydde att jag missade min tvärbana. Istället åkte jag vidare några stationer för att byta tunnelbana för att hinna med bussen. Tyvärr missade jag tunnelbanan eftersom den tunnelbanan jag kom med var sen. Ja ni fattar? Är någonting försenat är det lite kört. Men jag tycker som sagt att det går riktigt bra att åka ändå.
 
 

Livet med en damp-hund!

 
Det är knappt så jag vågar dela med mig av det här men man får väl bjuda lite på sig själv ibland..
 
I söndagskväll släppte vi ut Svea på tomten så hon kunde kissa en sista gång innan vi skulle sova. Runt våran tomt är det plank så vi ser inte ens över till grannarna vilket gör att vi inte behöver ha någon större koll på Svea utan hon kan strosa omkring på tomten som hon vill, trodde vi.. När jag släppte ut henne hörde jag att hon sprang efter något men jag brydde mig inte så mycket om det eftersom trädgården är "hunsäker." Efter ett tag när jag skulle ropa in henne var hon inte kvar på tomten. Hon stod på andra sidan planket, hos grannen.. Svea hade alltså lyckats rymma genom ett litet hål under staketet.
 
Jag försökte locka tillbaka henne men nej, då var det helt plötsligt läskigt att krypa igenom hålet. HUR FAN KOM DU DIT DÅ BYRACKA?!? Hur som helst sprang hon lite fram och tillbaka på grannens tomt vilket grannen självklart  upptäckte. Han öppnade sin balkongdörr. Svea skäller ut honom och springer sedan in i deras hus. "Hon är inne i vårt sovrum nu" hörs på andra sidan staketet. Ja, jag ville gärna sjunka genom marken och försvinna. Strax efter är hon ute ur deras hus igen och vi kunde tillslut locka tillbaka henne genom hålet igen. Alltså hur pinsamt kändes inte det där? Tankarna svävade runt i huvudet. Var dom hundrädda? Hann hon smutsa ner något fint överkast med hennes smutsiga tassar? Hade hon sönder något? Alltså jag hade en liten klump i magen efter det där. Igår var vi över och bad om ursäkt och lyckligtvis hade Svea inte gjort någon skada alls och dom var inte det minsta hundrädda. Så med hjälp av Svea har vi nu presenterat oss för grannarna och vi ska så fort vi kan se över om det finns något mer hål som Svea kan tänkas krypa igenom. 

Hjulet snurrar men hamstern är död...

Huvudet är inte med mig den här morgonen. Jag hade skrivit klart ett inlägg precis och trott att jag plublicerat det men nej. Jag glömde rubrik. Utan att notera det tryckte jag mig bort från inlägget och skulle gå in och kolla på min blogg och se hur det såg ut. Inget nytt inlägg. Klickar in här på blogg.se igen och inser att inlägget inte publicerades och dessutom raderades. BRA SANDRA! Nu sitter jag iallafall på tunnelbanan. Alla vägar bär till Skärholmen känns det som. Med det menar jag att det finns tre vägar för mig att åka till jobbet. Igår tog det 1 timme och 40 minuter för mig att komma till jobbet och mindre än 1 timme hem från jobbet. För att slippa alla bilköer nu på morgonen tänkte jag att jag skulle åka bussen till gullmarsplan (som ligger strax innan stan tar fart) och ta tunnelbana därifrån till Skärholmen men vad jag missade var att jag hade hoppat på direktbussen som går från Tyresö till stan utan något stopp i gullmarsplan. BRA SANDRA IGEN! Jag hamnade självklart i bilköer i stan istället för i Örby och Älvsjö som jag gjorde igår. Summan av kardemumman är att det finns för- och nackdelar med många resvägar till jobbet. 

Bild från helgens flytt! 


2 dagar kvar.

 
Dagarna går så sjukt fort just nu. Från 8 på morgonen till 18 på kvällen är jag på jobbet och jobbar med den nya butiken. Jag monterar upp inredning till butiken, IKEA-möbler till kontor och personalrum, larmar, galjar, mm. Snacka om att kroppen börjar känna av att den får jobba rejält under dom timmarna. Mina fingertoppar värker. Nagelbanden blöder till och från och ryggen njuter av att få vila sig i soffan just nu. Men vad tusan gör det när man trivs med tillvaron på jobbet. Däremot är det på riktigt dags för mig att gå till apoteket imorgon på lunchen och kolla om dom har någonting för nagelband och naglar som kan hjälpa mina små fingrar.
 
Nu är det bara 2 dagar kvar tills vi flyttar. 2 dagar kvar tills Tommy kommer ner och 2 dagar kvar tills jag blir Tyresöbo. Det ska bli underbart att flytta in i huset. I brist på tid kommer däremot bloggander bli lidandes dom här närmsta dagarna. Instagram kommer säkerligen uppdateras flitigare så kika in där istället, Densandraa. 

Godmorgon direkt från bussen.

Samvetet är inte det bästa för tillfället. Lilla S har följt efter mig hela morgonen och satt sig nedanför mig och gett mig världens finaste, ledsnaste hundögon. Idag ska jag börja bygga upp nya butiken tillsammans med chefen och lagerkillen. Vi sätter igång 8 och slutar vid 17. Perfekt med kontorstider. När jag kommer hem i eftermiddag har jag tid med dig min lilla skatt! 

Hon är iallafall i goda händer under dagen hos pappa :) 

Sveas tankar om kvällen...

På riktigt så undrar jag vad jag har gjort för fel ikväll. Matte släppte ut mig så jag kunde kissa på tomten nu på kvällen (i mörkret!!). Jag fattar inte riktig hur matte inte kunde känna doften men jag kände tydligt en doft som inte brukar höra hemma på "morfars" tomt. För säkerhetsskull varnade jag HÖGT och tydligt att vad det nu än var som varit i närheten av vår tomt så bör den varken komma tillbaka eller komma i närheten en gång till. För att säkra grannarna från främlingen så sprang jag en repa runt dom två närmsta grannhusen också och varnade HÖGT och tydligt. När jag kom tillbaka in, och tyckte personligen att jag gjort ett bra jobb, möttes jag av en sur matte?! Som mumlade någonting om att klockan var mycket och att.. Ja jag vet inte, jag slog dövörat till som jag alltid brukar göra när matte skäller på mig :) 

/ Nu får jag inte gå ut och kissa själv längre. Jag fattar ingenting!? 

Livet med Svea.

Just nu ligger jag i sängen med Svea vilandes under täcket med huvudet på mina ben. Jag tycker att hundar är fantastiska djur om jag inte nämnt det tidigare. Svea känner av när jag är ledsen, när jag är glad, när jag är sjuk och när jag är stressad. Vad som inte är lika fantastsikt är att hon har tröttnat på att jag är borta hela dagarna. Trots att hon har sällskap av min pappa just nu innan flytten verkar hon ändå vilja sätta mig på prov och få igång mig. Så fort jag är hemma börjar hon med sina knäppa idéer. På mornarna när vi stiger upp gör hon allt hon inte får och väntar sedan på att jag ska komma och säga till henne. På kvällarna när jag kommer hem gör hon exakt likadant tills jag slagit mig ner i soffan. Då får jag snabbt sällskap av min knäppis som gärna kryper ner under filten med mig. Precis som det är nu när jag skriver det här inlägget. En morgon när jag satt och åt frukost hörde jag att Svea skällde till på ett busigt sätt. Suckandes gick jag mot de rummet hon skällde från och vad ser jag? Jo en hund som står i lekställning i en säng som hon absolut inte får vara i och det vet hon mycket väl. Med ytterligare ett "bus-skall" hoppar hon ner från sängen och ger full fart ut i vardagsrummet och biter lite i soffan som hon självklart inte får samtidigt som hon sneglar mot mitt håll. Hur tusan ska jag kunna säga till henne och verkligen mena det när hon är så söt och full i bus? Dessutom vet jag mycket väl att det är mitt fel att hon reagerar som hon gör. Hon vill helt enkelt ha sin matte hemma om dagarna. Jag måste ta mig i kragen och aktivera min hund mer när jag är hemma.

"Skäll inte på mig matte"
 
 

Halloween!

Det är så roligt att kolla in på Instagram och facebook och se alla roliga utklädnader. Jag har inte firat halloween på det sättet på många år. Men det vore lite roligt att spöka ut sig och gå på maskerad. Kanske ett tema till nyår? Jag tycker alltid att det är så svårt att klä upp mig till nyår. Det känns alltid som jag inte har tillräckligt fina kläder (fast egentligen är det nog brist på fantasi) så för att undvika det problemet kanske maskerad är lösningen. Då får man liksom vara hur ful som helst, bara man är utklädd. Vad sägs om att ha nyårsfest i vårt hus med maskeradtema? Haha! Nä nu ska jag inte bjuda in massa folk via bloggen och planera upp nyår utan att Tommy får veta något. Jag är i alla fall lite taggad på att träffa massa fina vänner och ha en trevlig kväll med god mat och glada miner. Jag är taggad på att flytta och jag är taggad på att låta livet gå vidare. 
 
Idag fick jag mig en dos bebismys. =)
Till efterrätt blev lite fingrar.

1 November.

Arbetsdagen klarades av, även om jag trodde att det inte skulle gå i början av dagen. Tack fina kollegor för förståelsen. Än så länge kommer jag inte skriva ut på bloggen vad det är som gjort mig så ledsen och uppriven för vi är inte redo ännu. Jag ser min blogg som en slags dagbok som jag kan titta tillbaka i. Jag älskar att blicka tillbaka i mina bloggar som jag haft genom åren för att minnas hur livet var för några år sedan och kolla på bilder jag tagit och lagt upp. Jag skriver alltså inte massa "tycka synd om mig" inlägg just nu för att ni läsare ska tycka synd om mig. Det är ett sätt för mig att spara och komma ihåg hur jag kände i det här skedet i livet. Visst hade jag kunnat skriva det i en vanlig dagbok men alla bilder som jag tar hade jag inte kunnat få med på samma sätt om jag skrev i en dagbok med papper och penna. Men jag måste samtidigt tänka på att alla kan läsa det jag skriver i samma stund som jag publicerar ett inlägg.
 
I morgon ska jag och pappa köra över en del kartonger till huset som vi redan kört ner till Stockholm. Kanske att jag tar med mig kameran då och tar något kort som jag kan lägga ut här. =) Vi får även besök på kvällen. GAH jag vill att Tommy ska vara här nu.
 
RSS 2.0